Natuur-stadswandelingen

Natuur in de stad. Er zijn prachtige films over gemaakt.
In een stad als Amsterdam bestaan 10.000 soorten.
Ook hele zeldzame. Maar daar fiets je meestal aan voorbij.

Een koningslinde of koningsboom is een lindeboom die ter ere van een troonswisseling in Nederland wordt geplant. Hiervoor wordt een cultivar van de krimlinde (Hollandse linde) gebruikt, Tilia europaea ‘Pallida’.
Toen prinses Wilhelmina op 31 augustus 1898 koningin werd, werden de eerste koningslindes geplant (‘Wilhelmina-lindes’).
Ze werden toen voor die gelegenheid speciaal gekweekt. Dit werd herhaald toen prinses Juliana op 6 september 1948 koningin werd en prinses Beatrix op 30 april 1980.
Deze wandeling loopt van het station tot aan de Oosterpoort, waar we een kleine verrassing aantreffen.
(het verzamelpunt is bij de hoofdingang van station Hoorn).
Klik hier voor de data.

Kunst, cultuur, natuur. Op het Visserseiland komt het allemaal samen. Kom op verhaal aan de Hoornse kust.
Tuur mee over het Markermeer, verplaats je in de vissersvrouw van toen, en kom je verbazen over de juweeltjes van Moeder Natuur. Verrekijker mee!

(het verzamelpunt is op de parkeerplaats bij ZUIDeten, Visserseiland 214, 1621 AA Hoorn).

Het Julianapark in Hoorn zit vol verrassingen.
Tot het einde van de 16de eeuw lagen hier nog de Fluytschepen, maar langzamerhand werd land gewonnen, en ontstond dit recreatiegebied. Ook de plaatselijke schutterij oefende er. Naast een voetbalveld en een ligstrand, heeft de natuur ook veel te bieden. Bijzondere plantjes, exotische bomen en mysterieuze paddenstoelen kunnen je verbazen. Lekker struinen langs het Markermeer, weer of geen weer, is heerlijk. Vooral als de golven over de kade slaan!