Klasse(n)Werk

Het scholenwerk is inspirerend voor mij…

Van jongs af aan ben ik betrokken bij de natuur.
In the 70’s bestonden de personal computers nog niet.
Geen smartphones, geen digitale spelletjes.
Dus, we speelden gewoon buiten. 

Ik werd lid van een natuurvereniging in 1973,
zes jaar lang, en ik ben nog steeds blij dat
dat mijn jeugd was. Ik wil dat graag overdragen.

Er bestaan vele programma’s voor kids en tieners.
Ik wil ze graag delen. Lekker samen ontdekken,
samen creëren, samen genieten. Geen smartphones,
geen externe prikkels. Uiteraard passend binnen
het curriculum en de TULE-richtlijnen.

Ga mee op ontdekkingsreis!

NatuurWijs wil kinderen weer in verbinding brengen met de natuur. Daarom bieden wij een natuurprogramma aan voor basisscholen. De kinderen trekken een ochtend, een hele dag óf drie keer een hele dag met een NatuurWijzer de bossen in of de hei op. Of een park. Daar mogen ze kijken, voelen, ruiken, luisteren en proeven. Ik vertel u er graag meer over. Hier vindt u verdere info.

Na school wil je graag een leuke hobby. Voor de een is dat voetbal, en voor de ander ballet. Maar, de natuur heeft zoveel meer te bieden. Dit programma geeft je een voorzet en laat je ontdekken wat de natuur te bieden heeft. Samen kunnen we een leuke (mid)dag samenstellen, waar natuur, educatie en plezier in symbiose leven. Je kunt áltijd nog naar huis gaan! Informeer hier naar het aanbod.

Wonderwel: techniek van het dagelijkse leven. Wonderwel voor op de basisschool bestaat uit 8 thematisch opgebouwde lessenseries, elk jaar een nieuw thema, eventueel aangevuld me een excursie. Hiermee krijgen de leerlingen spelenderwijs inzicht in het bijzondere samenspel tussen natuur en techniek bij de levering van onze basisvoorzieningen.
De leerlijn is een vrolijke inwijding in duurzaamheid. Hier vindt u verdere info.