“Het zesde zintuig...”

Er bestaan 5 zintuigen (volgens Aristoteles). Maar toch is er nog eentje dat voor mij het meest spreekt: beleving. Natuur is om de hoek. En dat kun je beleven, door de andere zintuigen open te stellen, jezelf los te laten. En gewoonweg om je heen te kijken. Ik leid je graag rond, in je eigen omgeving, en hoop je in vervoering te brengen.

Leuk hoor, al die geveltjes…
De stadsgids wijst je op alle prestaties van onze voorvaderen. De data duizelen. Maar, kijk je ook wel eens naar de kademuren? Of het minuscule paddenstoeltje in het mos aan een boom?

Hoe vaak hoor je niet: “ik ken Nederland eigenlijk niet zo goed”? Laat staan wat de Nederlandse natuur te bieden heeft. En dat is uitzonderlijk veel!

Ga mee, ik weet de weg… Stadsnatuurgids

Wordt je oma 80? Of juist je kleinkind 8?
Je nicht 18? Er is niets leukers dan samen de wereld van Moeder Natuur ontdekken. Samen oplossingen bedenken, samen in vervoering raken. Leuke opdrachten, met of zonder zoekkaarten, blind bomen voelen, of juist door een vergrootglas gluren? Laten we een mooi programma samenstellen! Samen…

Working nine to five…
Je ogen dwalen steeds weer af naar die prachtige boomkruin, op het plein. Je weet dat er meer is dan het toetsenbord en deadlines.
Er is vast wel een potje bij de personeelsvereniging…
Zullen we die eens aanboren?!

A.S.S., dementie, hoogbegaafd, een enkele of een dubbele beperking, even psychisch aangeslagen…

De natuur geeft je geen stempel. De natuur geeft je rust. Natuur geeft…

Gewoon om de hoek

Kortom, (jouw) natuur is gewoon om de hoek.
Het paardenbloemetje tussen de tegels, inclusief zweefvliegje, het schimmeltje dat z’n plek verovert. De bessen in het park, de vlindereitjes op de brandnetelbladeren.
En vergeet niet dat agressieve roodborstje. Gewoon in je eigen tuin.
Wel eens van guttatie gehoord?